top of page

Join me

in my most 

magnificant

dream. 

Let's

make

it

happen.

eab18cfc-587c-11ea-b7b1-37eda5c2a03b_web
bus01.jpg
drieswintgpbrothers255.JPG
Driesronde_(96).jpg
bannerjul2023.jpg

DRIES LAAT ZICH ZIEN IN RUTA DEL SOL

In de GP Marseillaise zou Dries een 12de plaats behalen en zo zijn eerste UCI punten sprokkelen in zijn eerste koers van dit wielerseizoen.

In de Ster Van Bessèges was het vooral zaak om voor Axel Laurence in dienst te werken voor zijn eindklassement, wat een 18de plaats in het eindklassement opleverde voor deze jonge renner. In rit 2 zag het er nochtans goed uit voor Dries om mee te strijden voor de overwinning daar hij mee in de vlucht van de dag zat, echter besliste een massale valpartij erover dat de wedstrijd geneutraliseerd werd wegens geen ambulances meer ...

In de Ruta del Sol oftewel Ronde va Andalusië zou Dries vooral in rit 3 en de slotetappe zijn duivels ontbinden. In rit 3 speelde de wind hem echter parten in de steile slotklim, waar hij samen met Laurenz Rex werd opgepeuzeld door een aanstormende Tim Wellens en heel de kopgroep die er nog over ging. Een 28ste plaats was toch enigzins een teleurstelling na zo een inspanning, al was het duidelijk dat dit werk voor Dries niet was weggelegd op de te steile stukken.

In de slotetappe zou Dries vriend en vijand verrassen door maar liefst 170km in de aanval te rijden en als laatste van de vlucht over te blijven. Echter werd hij gegrepen op 8km van de aankomst. Toch zou Dries nog op 3 à 4km van de aankomst nog zijn 2 ploegmaten in stelling brengen. 

De ploeg besliste mede door zijn goede prestatie in de Ruta Del Sol dat Dries zal starten in de Omloop Het Nieuwsblad nu zaterdag. Echter zou Dries vooral in dient moeten fungeren in de Omloop waardoor zijn kansen beperkt waren, uiteindelijk zou hij nog een top-50 plaats behalen.

In de GP Samyn zou Dries mee zitten in de aanval van de dag met toppers als Campenaerts en Stuyven, echter zou men deze aanval op 5km van de aankomst teniet doen en in de sprint zou Dries ten val komen door de Deen Asgreen die net voor hem zou gaan liggen, hij zou er pardoes op rijden.

De GP Monsere zorgde dan weer voor de nodige animo richting de sprint, echter zou, ondanks het werk van Dries om de ploeg in stelling proberen te brengen, sprinter Mareczko niet aan sprinten toekomen.

Tot dusver geen grote succesverhalen voor de ploeg, misschien dat men in de Ronde van Drenthe daar zondag verandering in kan brengen.
 

bottom of page