Join me

in my most 

magnificant

dream. 

Let's

make

it

happen.

Nieuws

DRIES DE BONDT IS DE NIEUWE BELGISCHE KAMPIOEN BIJ DE ELITES !!!!

In het eerste deel van de wedstrijd liep het scenario alvast als gepland met ploegmaat Louis Vervaecke in de eerste ontsnapping van de dag. Ze werden echter teruggegrepen, waarop het peloton nerveus werd. Er reed een groep van een 20-tal renners weg, waaronder Dries. Deze groep had meteen een voorgift van om en bij de 5 minuten. Het peloton zette heel Lotto Soudal op kop, daar de foute mensen mee waren in de leidersgroep van hen. Men zou de koplopers echter niet meer terug zien. Het ploegenspel van Alpecin-Fenix werd alvast perfect uitgevoerd, met 2 pionnen vooraan waaronder Dries dus. Op een gegeven moment probeerde Dries zelf een kloofje te laan met nog enkele renners, maar deze werden eerst nog teruggenomen. Tot er een aanval kwam van Deceuninck-Quick Step renner Pieter Serry ... Dries anticipeerde meteen op zijn aanval.


Toen had Dries wat geluk toen Pieter Serry net na zijn aanvalspoging onderuit ging in een bocht en zo kon Dries erlangs glippen en weg was hij voor een solo-rit met maximum 15 à 20 seconden voorsprong. Ploegmaat Otto Vergaerde stopte perfect af in de achtervolgende groep. Dries kon standhouden en pakte zo de belangrijkste zege uit zijn wielercarrière ! Na Belgisch Kampioen bij de elites zonder contract kon Dries dit nu ook waarmaken bij de elites ! Een mooie beloning na al zijn harde werk al dit seizoen voor kopmannen Tim Merlier en Mathieu Van der Poel.

Wat een prestatie, wat een teamspirit ! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de eerste etappe van de Binckbank Tour wist Dries in de gouden kilometer wat seconden weg te snoepen van de tegenstanders. Echter op 4,3km van de eindmeet was er een enorme valpartij waar Dries ook bij lag. Dries was achteraan de rug/schouder goed geschaafd, maar kwam er al bij al nog goed vanaf. Een mooi gebaar was er richting Oliver Naesen, die hij door voort te duwen mee over de streep helpte in de wedstrijd daar die slechts met 1 been nog vooruit kon op de fiets.
De tweede etappe is geschrapt en werd vervangen door een rustdag.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now